Banden

Vul uw banden

Onderhoud/Banden

U kunt u bij ons terecht voor auto-, caravan-, motorfiets-, vrachtwagen en scooter. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een eerlijk en deskundig advies; of het nu gaat om banden of om lichtmetalen velgen.
Banden vormen het enige contact tussen uw auto en het wegdek. De prestaties van uw auto zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de juiste bandenspanning.

Voordelen van banden met stikstof

 

Bij ons kunt u kosteloos uw bandenspanning laten controleren en met lucht laten corrigeren. Voor € 3,50 per band brengen wij uw bandenspanning met stikstof weer op het juiste niveau. U kunt zonder afspraak bij ons langskomen.

  • U verliest minder snel bandenspanning
  • Een band met stikstof blijft langer op spanning dan lucht.
  • U bespaart op brandstofkosten

 

 

  • Een met stikstof gevulde band behoudt gemiddeld drie keer
  • Een met stikstof gevulde band behoudt drie keer zo lang de juiste spanning.
  • Dit kan een brandstofbesparing van meer dan 5% opleveren

Uw banden laten controleren? Maak een afspraak


Winterbanden

Met de constant veranderende weersomstandigheden in Nederland is een goede set banden onder uw auto noodzakelijk om veilig auto te rijden. Oude of versleten banden functioneren niet naar behoren, waardoor uw veiligheid in gevaar kan komen.
De verschillende Checkstar garages kunnen uw auto voorzien van een set banden waarmee u zorgeloos de weg op kunt. Er is vaak een grote voorraad banden aanwezig van diverse gerenommeerde merken. Aan de hand van uw auto en persoonlijke voorkeuren helpen wij u aan autobanden die precies bij uw auto passen. De professionele monteurs zorgen ervoor dat uw zomer- of winterbanden op zorgvuldige wijze gemonteerd en gebalanceerd worden.

Bandenspanning


Wij raden u aan om regelmatig uw bandenspanning te controleren. Autobanden die een te lage bandenspanning hebben, hebben een hoger brandstofverbruik tot gevolg. U zult tevens merken dat autobanden met de juiste bandenspanning het rijgedrag ten goede komen. Ook zullen autobanden minder snel slijten met de juiste bandenspanning. Als u met een te lage bandenspanning rijdt, dan kost u dit toch al gauw één tankbeurt per jaar om nog maar te zwijgen over uw eigen veiligheid. Hou daarom uw banden op de juiste spanning.

Winterbanden

In de winter is het aan te raden dat u over een auto beschikt die voorzien is van degelijke winterbanden. Bij gladde wegen heeft u banden nodig met meer profiel, zodat u altijd voldoende grip heeft. Winterbanden zorgen voor een kortere remweg en een betere wegligging in extreme weersomstandigheden. Zodoende komen ze uw veiligheid en die van andere weggebruikers ten goede.

Bandenopslag


Heeft u geen ruimte om uw zomer- of winterbanden op te slaan? De Checkstar garages beschikken in de meeste gevallen over opslagruimte waar u uw banden kunt opslaan. U hoeft uw banden in dit geval niet te vervoeren en u bent er zeker van dat uw banden veilig en onbeschadigd opgeslagen zullen worden.bTwijfels? Laat u adviseren door de den haan Strijen.